Överkalix kommun får kritik av stugägare

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen förberedde Dan Lundström för att lägga en pump i bäcken 200 meter bort för att planteringarna i sommarstugan i Gyljen i Överkalix ska få vatten. När dricksvattnet stängdes av i helgen var det med kort varsel.

Det var när det inte kom något vatten ur kranen som han upptäckte att det var avstängt, han hann inte tappa upp någon reserv utan fick köpa vatten. Dan Lundström tycker Överkalix borde lära sig av Kiruna som skickar ut ett sms när vattnet ska stängas av.

Kommunen hade gått ut med informationen på sin hemsida. Överkalix kommunalråd Anne Jakobsson (S) berättar att det är en förbättringspotential för kommunen.

– Jag håller helt med om att informationen gick ut lite sent. Det var ju en akut situation och detta är något som vi måste bli bättre på. Det är en sak att vi har vattenbrist men det är mycket värre att vi inte vet om varför och hur länge, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.