Förvaltningsrättens dom kan påverka Pajala kommuns budget för 2018. – Därför återremitteras budgeten, säger Anna Kumpula-Kostet (V) kommunalråd Pajala.

Pajala kommuns budget återremitteras

Uppdaterad
Publicerad

I dag återremitterade kommunfullmäktige i Pajala 2018 års budget. Orsaken är att förvaltningsrätten tidigare i år dömt ut årsredovisningen för 2016 som missvisande och olaglig och därför måste göras om.

Det är Pajalas kommunlednings beslut att fondera och flytta pengar över åren, så kallad periodisering, som fått oppositionen, revisorerna och nu förvaltningsrätten att reagera.

Nu menar Anna Kumpula-Kostet (V) kommunalråd i Pajala att domen kan påverka 2018 års budget.

– Pengar som var tänkt från omställningsprojektet måste tas från driftbudget och det kan ge konsekvenser för kommunen, därför återremitterades budgeten, säger Anna Kumpula-Kostet.

Budgeten tas upp i kommunstyrelsen och enligt Anna Kumpula-Kostet kan den tas i december eller vid ett extra kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.