Patrik Oja. Foto: SVT

Patrik Oja i egen TV-intervju: ”Jag har agerat moraliskt rätt hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Haparandas förre kommunchef Patrik Oja svär sig fri från ansvar från brottsmisstankarna i samband med upphandlingen av Barents center. ”Jag har agerat moraliskt rätt hela vägen”, säger han i en egenproducerad TV-intervju.

Efter Uppdrag gransknings avslöjande och Haparanda kommuns beslut att polisanmäla Patrik Oja, misstänkt för trolöshet mot huvudman och tagande av muta, har han varit svårt att nå för en kommentar.

Egen TV-intervju

Men nu visar det sig att han själv sett till att producera en egen TV-intervju om uppgifterna på sitt företags hemsida.

Intervjun har också lagts ut på sociala medier och hittills har 1.921 personer tittat på den.

– Under idéstadiet under projektet Barents center hade jag mycket diskussioner med Avalanche capital och Mikael Fahlander. Men under upphandlingen var jag på inget sätt delaktig, säger Patrik Oja i intervjun.

Han får också frågan om det inte finns något i hans agerande som han tycker är oetiskt.

– Eftersom jag inte deltog i upphandlingsprocessen under 2012 , för att jag skulle flytta från Haparanda, så anser jag att jag agerat moraliskt rätt hela vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barentscenter i Haparanda

Mer i ämnet