Entreprenören Mikael Fahlander ska betala in flera miljoner i skattetillägg. Foto: SVT

Rätten kräver miljoner av entreprenör i skattetillägg

Publicerad

Entreprenören Mikael Fahlander, som tidigare drivit Barents centrum-projektet i Haparanda-Torneå, ska betala över åtta miljoner kronor i skattetillägg.

Det är NSD som under måndagskvällen uppger att Skatteverket, förvaltningsrätten och kammarrätten är överens om att entreprenören ska betala in åtta miljoner.

Granskats

Skatteverkat har granskat Fahlanders ekonomiska transaktioner vid ett par tillfällen och myndigheten beslutade i december 2016 att Fahlander ska upptaxeras med drygt 40 miljoner kronor avseende taxeringsåren 2011 och 2013.

Fahlander överklagade och ärendet vidare. För ett år sedan fastställde förvaltningsrätten beslutet som Skatteverket hade fattat. I fredags meddelade kammarrätten i Stockholm att man även där går på Skatteverkets linje och att över 8,5 miljoner kronor i skattetillägg ska betalas, skriver NSD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barentscenter i Haparanda

Mer i ämnet