Piteå IF: ”Vi känner guldsmak”

Uppdaterad
Publicerad

På måndag kan det avgöras och Piteå IF:s damer tror på seger i seriefinalen och allsvenskan. ”Vi har ingen guldfrossa, utan känner snarare guldsmak, säger spelaren Julia Karlenäs.

Det satt hårt åt i söndags, men till slut vann Piteås damer över IFK Kalmar med 2-1 och leder fortfarande serien med tre poäng före Rosengård och fyra poäng före Göteborg med två omgångar kvar att spela..

På måndag spelar Piteå IF DFF seriefinal mot Rosengård i Malmö, en match som direktsänds i SVT.

Piteå IF mot guld

”Krävs en topprestation”

– Det krävs att vi sätter spelet på alla nivåer och gör en riktig topprestation för att kunna slå Rosengård. Det finns ingen enkel lösning, det gäller att göra en toppmatch helt enkelt, säger tränaren Stellan Carlsson.

Madelen Janogy, som gjorde 1-0 mot Kalmar i söndags fick en tuff smäll på vänster fot under tisdagens träning och fick kliva av skadad.

– Det var en säkerhetsåtgärd inför måndagens match som jag tror att jag kan spela. Det blir en mäktig match och jag tror att vår jämnhet och tuffhet kommer att avgöra. Det ska bli jättekul, säger hon.

Stellan Carlsson hoppas också att fotskadan är av det lindriga slaget.

– Det brukar smälla på våra träningar och det gjorde det i dag också. Vi har ett väldigt intensivt lag med proffsiga spelare och det är en hög insats från alla.

”Känner guldsmak”

Julia Karlenäs hoppas att lagets spelare kan vara sig själva i Malmö, även om pressen utifrån är stor.

– Vi måste våga spela och hålla i bollen även mot Rosengård.. Vi ska vara lugna, spela vårt spel och kämpa hårt. Förhoppningsvis räcker det till seger.

Piteå IF DFF kan ta Norrbottens första fotbollsguld någonsin å frågan är om spelarna känner guldfrossa nu.

– Nej, det skulle jag inte säga, snarare guldsmak, att man är väldigt taggad och så, säger Julia Karlenäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Piteå IF mot guld

Mer i ämnet