Rosengård körde över Hammarby Foto: Bildbyrån

Drömmål av skyttedrottningen i Rosengårds storseger

Anja Mittag fortsätter göra mål. Storstjärnan drygade ut sin ledning i skytteligan när hon sköt både 4-1 och 5-1 i slutet av matchen.

5-1, som blev slutresultatet, la tyskan iskallt in på straff.

– De låg lågt, det var inte mycket yta men jag tycker att vi gör det bra och kommer till massa chanser. En absolut rättvis vinst för oss. Nu har vi allt i egna händer, säger Anja Mittag till SVT Sport.

Allt handlade egentligen om Rosengård i matchen mot Hammarby. Och serietvåan hade inga problem att få utdelning i det som till sist blev en förkrossande 5-1-seger.

Storstjärnan Anja Mittag blev tvåmålskytt. 5-1 satte hon iskallt på straff. 4-1, också Mittag var vackert.

En chansning som lyckades

När målvakten i Hammarby kom ut för långt lobbade Mittag över henne från sin position utanför straffområdet.

– Det var en chansning men jag lyckades, säger Anja Mittag till SVT Sport.

Redan efter 20 minuter stod det 2-0 – Rosengård levererade från start och dominerade.

En chans – ett mål

Men Hammarby satte i alla fall ett litet krokben under matchen. I den andra halvleken reducerade laget till 1-2 – deras första chans i matchen. Snyggt sköt Astrid Larsson ur vinkel, men i mål – 1-2.

Rosengård lät sig dock inte skrämmas. Och det var så klart alltids så orädda Anja Mittag som tog matchen i mål. Med sitt 15:e och 16:e mål i slutet av matchen satte hon punkt för en uppvisning.

– De låg lågt, det var inte mycket yta men jag tycker att vi gör det bra och kommer till massa chanser. En absolut rättvis vinst för oss, säger Anja Mittag