Tumult vid NMR:s demonstration. Foto: SVT

Så många greps under demonstrationerna i Boden

Publicerad

Polisen gjorde tre gripanden i samband med demonstrationernai Boden under 1 maj. Polisens egen summering är att demonstrationerna genomfördes utan större ordningsstörningar.

En person greps misstänkt för våld mot tjänsteman, och två för brott mot maskeringsförbudslagen. Alla gripna är nu släppta.

Det kom också två anmälningar om brott mot ordningslagen gällande icke tillståndsgivna demonstrationer. En anmälan har upprättats gällande hets mot folkgrupp.

Omhändertogs för ordningsstörningar

– Insatsen har från vår sida kunnat genomföras enligt plan. Det har varit mycket folk i rörelse under dagen, men poliserna på plats har hanterat situationen på ett mycket bra sätt och sett till att alla har fått genomföra sina allmänna sammankomster, säger Per Karlsson, kommenderingschef.

Det var totalt sju personer som avlägsnades eller omhändertogs för ordningsstörningar enligt polislagen, men det  kan eventuellt komma att upprättas fler anmälningar i efterhand.

– Vi vill tacka våra samverkanspartners för ett gott genomförande, säger Per Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

NMR Norrbotten

Mer i ämnet