Polisen har säkrat spår efter gärningsmannen. Foto: SVT

Polisen har säkrat spår från den misstänkte

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har säkrat spår från den gärningsman som ska ha överfallit och våldtagit en kvinna i Luleå.

Det var under onsdagen som en kvinna blev överfallen och våldtagen på Bergviken i Luleå. Överfallet skedde runt 13-tiden och utomhus. Enligt uppgifter som lämnats från Montessoriskolan på Bergviken kan någon ha sett något på skolans parkeringsplats, bara 20-25 minuter efter att alla elever gått in i skolan efter lunchrasten.

Polisen spärrade av ett större område och nu meddelar man att det har säkrats spår från gärningsmannen.

Våldtäkt utomhus på Bergviken i Luleå

– Vi jobbar på, vi har fortsatta förhör att hålla och vi ska fortsätta med viss teknisk undersökning och analysera vad det kan ha gett, säger Kristina Lantto, kommunikatör hos polisen. 

Ni har säkrat någon form av spår?

– Ja, vissa spår har vi säkrat, det har vi gjort.

Jag antar att du inte kan säga vad det är för typ av spår?

– Nej, det kan vi inte göra i det här läget.

Söker vittnen

Två äldre kvinnor ska ha befunnit sig i närheten av händelsen. Polisen har fortfarande mycket angelägna att komma i kontakt med kvinnorna. Alla iakttagelser hänvisas till polisens telefon 114 14.

– Vi vill ju komma i kontakt emd alla som vistats i det här området vid den här tidpunkten. Vi har inte kommit i kontakt med de här två äldre damerna som vi fått uppgifter om ska ha vistats i närheten.

– Det vore ju högst önskvärt att få fatt i dem och även andra, det kan ju vara så att man sett något som man själv inte reagerat på men som kan vara värdefullt för oss ändå, säger Kristina Lantto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkt utomhus på Bergviken i Luleå

Mer i ämnet