Patrik Hellberg, poliskommissarie i Luleå Foto: SVT

Polisen: ”Vi har inte öppen droghandel i Luleå”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Hellberg som är poliskommissarie i Luleå säger, liksom Gustav Uusihannu, att någon öppen droghandel finns inte i dagsläget i Luleå.

– Min bedömning är att vi inte har en öppen droghandel men visst finns det ställen där privatpersoner kan se enstaka överlåtelser men vi har ingen plats där man står och säljer narkotika öppet, säger Patrik Hellberg poliskommisarie.

Hertsön är ett av tre områden med socioekonomiska problem i Luleå, är det så att ni jobbar med att finns till på de områdena?

– Inte utifrån sociala och ekonomiska faktorer utan vi följer brottsligheten och där vi märker att vi har en brottslighetsproblematik eller trygghetsproblematik och där vidtar vi åtgärder. Hertsön är ett område och det är ett stort område i Luleå där vi lägger ner en hel del resurser

Tycker du att ni lägger ner tillräckligt med resurser där?

– Ja utifrån den kaka vi har att hantera. Vi har inte en outsinlig mängd resurser och vi har ju samhället som helhet som vi ska hantera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.