I videon ovan svarar Per-Anders Heikkilä, chef på grova brott, på fem frågor om dödsskjutningen i Boden. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Polisen om dödsskjutningen i Boden: ”Vi har inte hittat mordvapnet”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inte hittat mordvapnet efter dödsskjutningen i Boden på onsdagskvällen.

Enligt polisen var det en isolerad händelse som inträffade när en ung man blev skjuten vid hamburgerrestaurangen Max i Boden, nära väg 97.

Anhållen på lägsta misstankegraden

En man i 45-årsåldern anhölls senare skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Dödsskjutning i Boden

Polisen vill i nuläget inte svara på hur relationen ser ut mellan de två männen men enligt uppgifter till Aftonbladet har de bråkat inne på Max. Sedan har den misstänkte mannen gått ut till sin bil och hämtat ett vapen, som polisen ännu inte har hittat.

– Vi har inte hittat mordvapnet ännu, säger Per-Anders Heikkilä, chef på grova brott.

I videon ovan kan du se fem snabba frågor till polisen Per-Anders Heikkilä om vittnen, utredningsåtgärder och den misstänkte.

Polis vill lugna befolkningen

Under torsdagen kommer det även att vara mycket poliser på plats i de centrala delarna av Boden med anledning av det misstänkta mordet.

– Vi förstår att ett sådant grovt brott som mord är kan skrämma upp människor som bor och vistas i området, säger Kent Isaksson, områdespolis i Boden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Boden

Mer i ämnet