Nu varnar polisen för bildelstjuvar som är särskilt intresserade av BMW-bilar. Den här arkivbilden är från ett bilinbrott i Östergötland i oktober. Foto: SVT

Polisen varnar för bildelstjuvar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar för att bildelstjuvar är på väg in i Sverige under helgen och det är den andra varningen som går ut till bland annat norrbottningarna på kort tid.

Enligt polisens indikationer är det bildelstjuvar med inriktning på främst BMW-bilar som kan vara på väg in i landet, vilket kan drabba både privatpersoner och företagare.

Polisen uppmanar allmänheten till extra uppmärksamhet och vaksamhet.

–  Om du ser något misstänkt, kontakta polisen på telefon 114 14. Vid pågående brott ring 112, säger Anders Norberg, förundersökningsledare vid polisen.

Andra varningen på kort tid

För ungefär en månad sedan varnade polisen för stölder i hela region Nord som består av Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrlands län. Då gällde det stölder av  extraljus sker oftast från bilar parkerade utomhus, bland annat på parkeringar knutna till flerfamiljshus och intill företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.