Mordrättegång drar ut på tiden: ”Inte acceptabelt”

Publicerad

Styckmordsrättegången i Haparanda tingsrätt mot den man i 50-årsåldern som misstänks för mord och brott mot griftefriden var tänkt att ta två dagar. Men förhören drar ut på tiden och nu står det klart att det blir en tredje rättegångsdag vilket gör att den döde mannens syster inte kan närvara under hela rättegången. – Hon tycker att det är jättetråkigt, säger Frida Larsson, som företräder den mördade mannens syster.

Systern till den mördade mannen har rest från Georgien till Sverige för att närvara vid rättegången, som var tänkt att hållas i två dagar. Men vittnesförhör och framförallt förhöret med den åtalade har dragit ut på tiden, bland annat för att en stor del av förhören måste tolkas och nu kommer rättegången att fortsätta på måndag.

– Hon tycker att det är jättetråkigt. Hon hade velat vara med på alla delar och höra allas olika argument, säger Frida Larsson, målsägarbiträde till den döde mannen.

”Inte acceptabelt”

Även den mordåtalade mannens advokat Jens Arnhof är kritisk och menar att tidsnöden även drabbar hans klient.

– Eftersom det är jag som försvarare som får ställa frågorna sist drabbar tidsbristen i första hand min klient. Det är inte acceptabelt, i synnerhet inte när det handlar om så här allvarliga anklagelser, säger Jens Arnhof.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet