Foto: Henrik Montgomery/ TT

Sjuksköterska polisanmäls – misstänks ha stulit narkotikaklassade läkemedel

Uppdaterad
Publicerad

En sjuksköterska på Sunderby sjukhus är misstänkt för att ha stulit narkotikaklassade läkemedel från sin arbetsplats. Nu anmäler Region Norrbotten händelsen.

Det var för en månad sedan som en kollega till sjuksköterskan fattade misstanke kring hur uttag av narkotikaklassade läkemedel dokumenterats. Region Norrbotten inledde då en granskning och stängde under tiden av sjuksköterskan från sitt arbete.

Granskningen visar att sjuksköterskan misskött dokumentationen kring de narkotikaklassade läkemedel vid ett flertal tillfällen under en lång tid. Misstanken om stöld kvarstår och Region Norrbotten har valt att polisanmäla händelserna och varsla sjuksköterskan om avsked.

Ingen patient ska ha kommit till skada av det som skett. Region Norrbotten undersöker nu om rutiner och arbetssätt kan förändras för att förhindra att liknande händelser inträffar i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.