Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Sandberg, uppdragsledare för Region Norrbottens sommarkampanj, tycker att responsen varit otroligt stor från vårdpersonal runt om i landet: ”Det är fantastiskt”. Foto: SVT/Erica Olofsson

Rekordmånga i landet vill jobba för Region Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbottens sommarkampanj, där man erbjuder den som tar sommarjobb i länet både fri resa upp till Norrbotten för hela familjen och gratis boende, har gjort succé.

Majoriteten av landets regioner brottas med den stora utmaningen att få personal i sommar. I Norrbotten har man efterfrågat allt från sjuksköterskor till biomedicinska analytiker och tandvårdspersonal. Genom kampanjen ”Världens bästa sommarjobb” har regionen nu lyckats säkra 80 vikarier inför sommaren.

– Det är rekord. Vi har aldrig lyckats locka hit så många som nu, säger Jonas Sandberg, som är uppdragsledare för sommarkampanjen.

Personalen kan få semester

Vikarierna kommer främst från Stockholm, Örebro och Mälardalen. Och den lyckade rekryteringen innebär att många fler från den ordinarie personalen kan få semester i sommar.

– Vi siktade på att få hit ungefär 100 vikarier utifrån och har ju nästan nått det målet. Det är helt fantastiskt.

Vissa flyttar upp

Har det mest varit vårdpersonal som vill komma och jobba tillfälligt i Norrbotten eller tänker de flytta hit för gott?

– De flesta kommer hit allt från två veckor till tre månader i sommar men det finns också de som sagt att, nu flyttar de upp, och vi har några som flyttat upp redan nu, säger Jonas Sandberg.

I videon hör du hur många fler som kan tänka sig att lämna sina regioner för att komma och jobba i Norrbotten och vad det kan innebära i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Norrbotten

Mer i ämnet