Hör hur Rolf Andersson kämpat sig tillbaka efter att ha legat i respirator i över två veckor i mars. Foto: SVT/Nellie Andersson

SVT återbesökte coronadrabbade Rolf: ”Min inre styrka har drabbats ganska hårt”

Uppdaterad
Publicerad

I över två veckor vårdades Rolf Andersson med respirator på grund av covid-19. Om ett år hoppas han på att vara tillbaka i samma form som innan sjukdomen.

I mars blev Rolf Andersson från Boden sjuk i covid-19. Han var nedsövd med respirator i drygt två och en halv vecka, innan intensivvårdspersonalen började väcka honom.

Kan komma plötsliga tröttheter

I dag börjar Rolf Anderssons dagar med att han vaknar och tar sin medicin. Efter det väntar en lång promenad, sedan är det dags för en rejäl frukost. Dagen innehåller också en form av vila.

Coronaviruset i Norrbotten

– Ibland är jag jättetrött. Det kommer en plötslig trötthet.

I videon ovan berättar Rolf Andersson vad som har varit jobbigast efter covid-19.

”Tackar väldigt mycket för att jag lever”

I slutet av maj besökte vi Rolf i trädgården utanför hans hem. Då tog han promenader, fast besluten att med tiden gå längre och längre sträckor för att till slut vara där han var innan sjukdomen, rent fysiskt.

– Det har hänt väldigt mycket sedan dess. Jag var inte i bästa skick tidigare. Varje dag jag får är ett framsteg och jag tackar väldigt mycket för att jag lever, säger han.

Hör vad Rolf Andersson har för mål 2021 och var han då hoppas på att vara i livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet