Arne Forsman (V) lämnar alla sina uppdrag Foto: SVT

Politiker: ”S och V samarbetar med SD”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartisten Arne Forsman i Jokkmokk lämnar alla sina uppdrag i protest mot att hans parti och Socialdemokraterna styr kommunen med hjälp av Sverigedemokraterna (SD).

Han är mycket upprörd över att de röd-röda partierna sitter kvar i kommunledningen tack vare Sverigedemokraterna.

Och att de två partierna med SD:s stöd kunde driva igenom beslutet att kommunen ska bygga ett nytt kontor åt Vattenfall för 93 miljoner kronor och sedan hyra ut det till energikoncernen.

”Lämnar mina uppdrag”

Arne Forsman tycker att hans parti målat in sig i ett hörn.

– Det är många i och utanför Jokkmokk som är mycket upprörda, både över samarbetet med SD och det positiva beslutet om vattenfallskontoret. Jag har själv fått ta emot tre samtal från folk som anser att jag inte längre är trovärdig som Vänsterpartist, säger Arne Forsman.

Så han har beslutat sig för att sluta som kommunal vattenpolitiker och även lämna partiets lokala styrelse.

– Jag lämnar alla mina politiska uppdrag för att min värdegrund säger att vi inte ska ha något med Sverigedemokraterna att göra. Jag behåller mitt medlemskap i Vänsterpartiet tills vidare, men framtiden får utvisa mitt lokala ställningstagande.

Arne Forsman har också skickat ett mejl till Vänsterpartiets riksdagsman Birger Lahti från Pajala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer