Ja till Vattenfallshus i Jokkmokk Foto: SVT

Ja till Vattenfallshus i Jokkmokk

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna drev igenom förslaget att bekosta och hyra ut ett nytt kontorshus åt Vattenfall.
– Så här ser den nya kommunledningen ut, suckar Roland Boman (FJK).

De röd-röda partierna gick efter en ajournering med på SD-kraven på längre avtalstid och minskad investeringskostnad och då fanns det majoritet för förslaget.

”Nytt politiskt läge”

Även den politiske vilden Denise Magnusson ställde upp på det och omröstningen slutade med 14 röster för och elva mot.

Och kommunalrådet Robert Bernhardsson tackade henne och SD:s Tord Eklund offentligt genom att ta dem i hand efter omröstningen.

Men projektet får högst kosta 93 miljoner kronor och inte 112 miljoner kronor som det var sagt förut.

Och kommunen ”ska verka för” att kontraktstiden ska bli 23 år och inte arton år som var sagt tidigare.

– Jag är besviken och tycker fortfarande att det är ett riskprojekt för Jokkmokk, men nu ser vi tydligt vilka som styr kommunen, S, V och SD. Det här är det nya politiska läget. Det måste vara första stället i Sverige som sossarna och vänstern gör upp med SD, säger Roland Boman, gruppledare för Framtid i Jokkmokk.

”Bra investering”

Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S) var däremot nöjd.

– Jag tror att vår klargörande sakinformation under den senaste tiden gjort att många ser mer positivt på det här i dag än man gjort tidigare. Vi tror att det här är en bra investering för kommunen och att avtalet kommer att ge en bra avkastning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vattenfallshus i Jokkmokk

Mer i ämnet