Livet förändrades efter rånförsöket

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av augusti blev 82-årige Kurt-Erik Strand utsatt för ett rånförsök utanför sitt hus i Lassbyn. Efter det har han fått stöd från många okända människor, men livet efter händelsen har påverkat honom mycket.

– Man har börjat tänka ännu djupare på det som hände och upptäckt att man hade en fruktansvärd tur att man klarade smällarna han gav mig, berättar Kurt-Erik Strand när vi hälsar på en månad efter händelsen.

Knockade rånaren

Det var den 27:e augusti när Kurt-Erik Strand kom hem till huset efter en konsert som en gammal rostig blå Opel med två yngre män rullar in på gårdsplanen. En av killarna klev ur bilen och sa att det var ett rån och utdelade tre slag med en påk. Kurt-Erik Strand försvarade sig, och med ett enda slag lyckades han knocka rånaren, föste in honom i bilen och bad dom åka därifrån.

äldrebrott i norrbotten

– Jag är vaksam som jag aldrig varit förut, går inte ut utan att kolla om någon är där, det är hemskt, man känner sig inte fri, förklarar Kurt-Erik Strand.

Kurt-Erik Strand Foto: SVT

Händelsen polisanmäldes men ännu har ingen gripits. Men Kurt-Erik Strand har fått stöd från oväntat håll:

– Många har hört av sig via brev och telefon, helt obekanta människor som ger sitt stöd, och det känns jättebra, avslutar Kurt-Erik Strand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

äldrebrott i norrbotten

Mer i ämnet