Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Taipalensuu var tillsammans med frun Lotta och hunden Matti på plats för att fira Luleå Hockey/MSSK:s guld – se när han blir rörd till tårar i klippet. Foto: Erica Olofsson/SVT

Se Luleåsupportens lyckotårar vid guldfirandet av hockeydamerna: ”Flyttade upp för dem”

Uppdaterad
Publicerad

Det är femte året i rad som Luleå hockey/MSSK tar hem titeln som Sveriges bästa lag i SDHL. Det innebär det sjätte guldet för laget. Och det var stolta Luleåbor som firade sitt lag i Stadsparken under lördagen.

Stadsparken i Luleå fylldes av hundratals glädjefyllda supportrar i alla åldrar när det var dags att fira att Luleå Hockey/MSSK behåller titeln som Sveriges bästa lag i SDHL efter fem raka guld.

Hockeyfamiljen Lotta och Mikael Taipalensuu har följt laget länge och nyss flyttat upp från Sandviken till Töre. De var tidigt på plats – och även och hunden Matti var i full supportermundering.

– Vi har följt dem både hemma och här uppe och flyttade upp till Norrbotten i måndags enbart för dem och hockeyns skull, säger Mikael Taipalensuu.

Döpte hunden efter en hockeyspelare i Luleå

Familjen har dessutom döpt sin hund efter den manliga hockeyspelare Veli-Matti Ruisma som gjorde fyra säsonger i Luleå Hockey.

– Det här med hockey är jätteviktigt, säger Mikael Taipalensuu.

Luleå Hockey/MSSK kämpade fram en guldvinst när de mötte Brynäs på hemmaplan den 20 mars. Kaptenen Jenni Hiirikoski, som skadade sig under matchen kvällen innan fick följa mötet från spelarbåset. Idag var hon på plats i statsparken för att fira vinsten.

– Jag är verkligen stolt över laget, sa hon från scenen i Stadsparken idag.

I videon ser du Luleåsupportens lyckotårar – och hör nyligen skadade kaptenen Jenny Hiirikoski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.