Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Luleåborna om hur ofta de är stressade och hur de hanterar den känslan. Från vänster: Emma Furskog, Malin Eriksson och Agustín Valencia. Foto: Johanna Sandgren/Ulrika Wänkkö/SVT

Hör hur Luleåborna hanterar stress i vardagen

Uppdaterad
Publicerad

Prioritera sömn, träning, ta pauser och fokusera på andningen. Det är några av Luleåbornas bästa knep för att hantera vardagsstressen.

Norrbottningarna kommer till våren att kunna få hjälp att rehabilitera sig från stressrelaterade besvär – exempelvis utmattning.

SVT Nyheter Norrbotten gick ut på stan och frågade några personer hur de hanterar stress i vardagen.

Det visade sig också att de stressar upp sig av en rad olika anledningar. Agustín Valencia blir stressad när han sitter framför datorskärmen alldeles för länge och det är oftast relaterat till jobbet. För Malin Eriksson är det däremot raka motsatsen. Hon är föräldraledig och känner mer stress hemma än på jobbet.

– När jag jobbade hade jag rutiner och kunde sova bra. Jag hade grunden på plats, säger hon.

I klippet får du höra hur Luleåborna hanterar sin stress.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.