Studievägledaren Eva Tervaniemi peppar estetelever att inte ge upp trots tuffa tider under coronapandemin. Foto: Erica Larsson/SVT

Hon peppar Luleås esteter att inte ge upp: ”Folk kommer skrika efter kultur”

Uppdaterad
Publicerad

Studievägledaren Eva Tervaniemi kämpar för att esteteleverna i Luleå ska våga fortsätta följa sina drömmar trots att coronapandemin satt käppar i hjulen för många den närmsta tiden.

Eva Tervaniemi, studie- och yrkesvägledare vid Estetiska programmet vid Gymnasiebyn i Luleå, försöker peppa eleverna som haft det tufft under pandemin.

– Jag är helt säker på att man kommer skrika efter kultur som bild, dans, musik och teater när pandemin är över och är man då utbildad inom det här området så kommer man vara eftertraktad, säger hon.

Pandemistudenterna

”Läget kommer att förändras”

Hon menar att det viktiga är att hjälpa dem som tappat motivationen att genomföra sina studier ända fram till man fått sin examen på ett papper.

–  Det är viktig att påminna eleverna att läget kommer att förändras för vi kommer ju inte vara i pandemi för evigt, säger Eva Tervaniemi.

I videon försklarar studevägledaren om chocken när pandemin förändrade allt över en natt, men också varför det finns gott med hopp för unga inom kulturbranschen i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemistudenterna

Mer i ämnet