Eric Palmqvist (SD), oppositionspolitiker Gällivare, till höger i bild. Foto: SVT

SD Norrbotten överkörda av partistyrelsen

Uppdaterad
Publicerad

SD:s partistyrelse ser ut att köra över SD Norbotten när det gäller vem de vill se som riksdagskandidat från länet.

– I Norrbotten så blev det strid om det och jag beklagar det. Och jag hoppas när vi har ett färdigt valresultat att oavsett vem som ska företräda i riksdagen, att vi kan göra det på ett bra och snyggt sätt och driva sverigedemokratisk politik i riksdagen, säger SD:aren Erik Palmqvist från Gällivare, som partistyrelsen vill se på plats i riksdagen.

Ser ut att behålla mandat

Sverigedemokraterna har ett mandat i riksdagen sen tidigare, som dom ser ut att behålla. Och på riksnivå vill SD då se Erik Palmqvist från Gällivare på den platsen, trots att norrbottensdistriktet haft Robert Lund från Boden som förstanamn.

Val 2018 Norrbotten

– Nu är det den här processen man har bestämt sig för i vårt parti, att man tar fram först en central lista och sedan fyller på med olika namn.

– Jag ska ju inte recensera den processen men jag har ju förståelse för att det finns folk som är besvikna. Jag har som mål med mitt arbete att ändå göra dem nöjda och försöka företräda dem på allra bästa sätt. Det är ju ett lagspel, säger Erik Palmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Norrbotten

Mer i ämnet