Foto: TT

Flera villainbrott i Arvidsjaur

Uppdaterad
Publicerad

Flera inbrott har de senaste dagarna anmälts i Arvidsjaur, nu misstänker polisen en inbrottsvåg längs E45.

Under förra veckan skedde sex villainbrott i Jämtland och Västerbotten längs E45, och ett samband mellan de olika fallen har inte kunnat uteslutas.

Polisen var på morgonen iväg på ett misstänkt villainbrott i Arvidsjaur, där bland annat ett kassaskåp var uppbrutet. Inbrottet misstänks ha skett under natten och man kommer under dagen att genomföra en brottsplatsundersökning.

I förra veckan skedde ett flertal villainbrott längs E45, med Strömsund som sydligaste plats och Sorsele som nordligaste. Det är också i Sorsele som det senaste inbrottet ska ha skett.

Finns liknelser

Polisen skriver på sin hemsida att man inte kan utesluta ett samband mellan fallen och pekar på liknelser som bland annat att kassa- och värdeskåp ska ha öppnats, samt att gärningspersonerna har skapat stor oreda i de berörda villorna.

Polisen uppmanar nu allmänheten i området att vara uppmärksamma på okända personer och fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.