Seriekrock på E4 – fem bilar i olycka

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 12.53 larmades SOS Alarm om en trafikolycka på E4 södergående riktning i Höglandsnäs, Piteå kommun. Fem personbilar har kört in i varandra efter att bilen längst fram bromsat in. Ingen person har skadat sig.

Enligt Per Isaksson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Piteå, är fem fordon inblandade i olyckan och det handlar om en seriekrock då bilen längst fram bromsat in.

Enligt polisen är fem personer inblandade i olyckan, men ingen ska ha skadats. Vid 13.30 lämnade polisen platsen då förarna ska vara överens och det hela blir ett försäkringsärende.

– Bilarna har körts till en sidoväg så trafiken på E4 flyter på. Men jag uppmanar till försiktighet i trafiken, säger Per Isaksson.

Mycket besvärligt väglag

Polisen uppger att det är underkylt regn och väldigt halt på platsen.

Enligt Trafikverket är det mycket besvärligt väglag med lössnö, snörök, snödrev, och risk för halka längs E4:an från Piteå till Haparanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.