Arkivbild. Ett samtal om en singelolycka i Kåbdalis inkom till SOS alarm på fredagsförmiddagen Foto: Bertil Ericson / TT

Kvinna fick livshotande skador efter olycka med fyrhjuling i Kåbdalis

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig kvinna vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus efter en olycka med en fyrhjuling i Kåbdalis.

Olyckan inträffade under fredagseftermiddagen. Exakt vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart. Enligt inre befäl hade en av personerna andningsproblem när räddningstjänsten anlände.

Kvar på IVA

En ambulanshelikopter flögs till olycksplatsen och kvinnan fördes först till Gällivare för vård. Kvinnan flögs senare till Norrlands universitetssjukhus i Umeå på grund av sina skador.

Även den andra personen som färdades på fyrhjulingen skadades och behövde vård. Det är oklart vilka skador det rör sig om.

Under lördagen uppgav Region Västerbotten att kvinnan fortfarande är inlagd på intensivvårdsavdelningen och vårdas för livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.