Olyckan ska ha inträffat strax utanför Anttis i Pajala kommun. Foto: Google Earth

Malmbil välte – två personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två män skadades lindrigt efter en singelolycka på länsväg 395 i närheten av Junosuando efter att deras lastbil med malm körde av vägen och välte.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 12.17. Två personer, en man i 65-årsåldern och en man i 55-årsåldern, var inblandade i olyckan. Mannen i 65-årsåldern satt även fast drygt två timmar i förarhytten.

– En person är fastklämd men den andra har tagit sig ut på egen hand. En ambulans är också på plats tillsammans med oss, men ingen har åkt iväg med den, säger Adam Dahlberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Lätta skador

Runt klockan 15:00 hade räddningstjänsten fått loss den fastklämda personen. Båda männen kördes till Gällivare sjukhus där de fått vård för sina lindriga skador. 65-åringen, hemmahörande i Pajala, fick vård för skador på sin fot och sitt huvud. Mannen i 55-årsåldern, hemmahörande i Tranås, vårdas för ytliga skador.

”Väldigt halt”

Det är oklart hur olyckan har inträffat men enligt Dahlberg kan det bero på väglaget.

– Det verkar vara väldigt halt på vägsträckorna där uppåt.

Enligt Trafikverkets hemsida pågår just nu halkbekämpning på delar av väg 395 som går mellan Pajala och Vittangi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.