Sjuksköterskan André Erssons, som jobbar på corona-IVA, är kritisk till Region Norrbottens nya uttalande. – Ett slags försök att vifta bort debatten. Foto: SVT/Privat

Sjuksköterska sågar Region Norrbottens uttalande kring vaccinbråket

Uppdaterad
Publicerad

Sjuksköterskan André Ersson ger inte mycket för Region Norrbottens pressmeddelande kring vaccinbråket som kom under onsdagen.

– Det här liknar mer ett slags försök att vifta bort hela debatten efter första pressmeddelandet, säger han.

För snart en vecka sedan krävde personalen på corona-IVA i Piteå en offentlig ursäkt efter att regionledningen gått ut med ett pressmeddelande med uttalandet att ”anställda vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej”.

Men personalen på corona-IVA menade att dessa uppgifter var falska och att allt faktiskt var godkänt. Efter personalens krav på en offentlig ursäkt från ledningen har det varit tyst från Region Norrbotten. Fram tills idag.

Sjuksköterska kritisk

I onsdagens pressmeddelande står det bland annat ”nu klargör Region Norrbotten händelseförloppet som ledde till att personal fick vaccin mot covid-19”. Man skriver också att man inte vill lägga skuld på enskilda medarbetare.

Men sjuksköterskan André Ersson, som jobbar på corona-IVA i Piteå, är kritisk till Region Norrbottens pressmeddelande.

– Man fortsätter att vägra inse sina egna felsteg och står fast på linjen man alltid haft. Fast man väljer att kanske omformulera sig lite i det här nya pressmeddelandet.

Hur tänker du kring att Region Norrbotten skriver att de nu klargör händelseförloppet?

– Folk vill kanske veta hur det har blivit som det blivit. Men det har man ju inte svarat på.

Hör mer om sjuksköterskans tankar kring Region Norrbottens nya uttalanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.