Arkivbild på Bergaskolan i Kiruna. Foto: SVT

Sjuka skolelever i Kiruna – miljökontoret utreder

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 25 elever i två lågstadieklasser på Bergaskolan i Kiruna är magsjuka och nu utreder miljökontoret orsakerna. Kommunen rekommenderar att fredagens skolavslutning hålls utomhus.

Det var under onsdagen som rapporter om insjuknade elever började rapporteras in. Personal från kommunens miljökontor besökte skolan i dag på förmiddagen och har bland annat försökt utreda ifall skolmåltiderna har något med sjukdomsutbrottet att göra.

– Utredningen fortsätter och innan den är klar vill jag inte uttala mig om orsakerna, säger Anders Karlsson, chef vid miljö- och byggnadsförvaltningen.

Kommunen har rekommenderat skolan att se till att personal och elever har god handhygien och att fredagens skolavslutning hålls utomhus. De senaste prognoserna gör gällande att det blir uppehållsväder åtminstone fram till lunchtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.