Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skolchefen Eva Martinsson tycker lärarnas vittnesmål om arbetssituationen på Sjöparksskolan är förvånande och förvirrande. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Skolchefen i Gällivare tillbakavisar kritiken på Sjöparksskolan: ”Förvånande”

Uppdaterad
Publicerad

Barn-och utbildningsförvaltningen i Gällivare gjorde en medarbetarundersökning i maj 2021 för att ta reda på hur de anställda mår och upplever sin arbetssituation på Sjöparksskolan. Enkäten stämmer inte överens med bilden de två före detta lärarna målar upp, enligt skolchefen Eva Martinsson.

Två före detta lärare har skrivit ett brev till förvaltningen för att ge sin version om varför lärare valt att lämna Sjöparksskolan i Gällivare.

Lärarna skriver bland annat att det finns flera brister som färre elevresurser, specialpedagoger, speciallärare och fortfarande ingen svenska som andraspråksundervisning eller studiestöd på modersmål.

”Ganska nöjda”

Men förvaltningschefen för barn-och utbildningsförvaltningen i Gällivare, Eva Martinsson, säger att hon blir både förvånad och förvirrad med tanke på medarbetarundersökningen som genomfördes så sent som i maj i år.

– I den upplever man att man är ganska nöjda med sitt arbete och den visar blandade resultat. Vi har två enheter på skolan där en enhet säger att den fysiska arbetsmiljön har varit dålig medan den andra säger att den varit ganska bra. Vi är förvånade och förvirrade över att man ser det så olika.

Hör Eva Martinssons svar till de missnöjda lärarna i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer