En skoterförare hamnade i en skarp skjutövning i Boden. Det var nära att sluta illa, säger Anna-Lena Hesse, kommunikationschef vid Norrbottens regemente I19. Foto: Försvarsmakten

Skoterförare nära att träffas av kulspruteeld på skjutfält utanför Boden

Uppdaterad
Publicerad

En skoterförare tog sig in på ett av Försvarsmaktens övningsområden utanför Boden. Föraren uppges ha varit nära att träffas av eld från en kulspruta.

– Det hade kunnat sluta illa, säger Anna-Lena Hesse, kommunikationschef på Norrbottens regemente I19, till Norrbottens-Kuriren / NSD.

Händelsen inträffade i samband med en skjutövning på lördagen. Enligt P4 Norrbotten var föraren sekunder från att träffas av eldgivning från kulspruta.

Hesse understryker att försvaret ser allvarligt på den här typen av händelser.

– Förutom att man själv kan bli skadad så är det otroligt obehagligt för vår personal. Det är en hemsk upplevelse att tänka vad som kunnat hända, säger hon till tidningen.

Föraren ska ha rundat en stängd bom till skjutfältet i Kusträsk, och har efter incidenten lämnat området. Ingen misstänkt person har hittats.

Ta skyltar på allvar

Försvaret uppmanar allmänheten att ta varningsskyltar och avspärrningar på största allvar. Under pågående övningar är det förbjudet att beträda skjutfälten.

Incidenten är en av flera runt om i landet då utomstående hamnat i farliga situationer eftersom de inte respekterat varningar och avspärrningar vid övningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.