En man i Kiruna är misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Foto: Arrangerad bild

Misshandlade gravid sambo – man i Kiruna åtalad för grov kvinnofridskränkning

Uppdaterad
Publicerad

Den gravida sambon misshandlades grovt och hotades till livet – i flera månader. En man i 30-årsåldern står nu åtalad för grov kvinnofridskränkning.

Det var i slutet på mars som mannen blev gripen av polisen. Han häktades kort därefter och under onsdagen kom åtalet gällande grov kvinnofridskränkning samt barnfridsbrott.

Det handlar om fem fall av misshandel, två fall av olaga hot och två fall av skadegörelse.

Slog gravid sambo i magen

Mannen ska ha begått samtliga brott under en period på sju månader mot sin sambo i den då gemensamma bostaden i Kiruna.

Enligt åtalet ska mannen bland annat ha slagit sin sambo i magen när hon var gravid, bitit henne på ryggen samt tagit stryptag och bitit henne i kinden. Han ska ha uttalat dödshot samt förstört materiella ting i bostaden, bland annat tagit sönder en ultraljudsbild.

Erkänt vissa gärningar

I förhör har mannen förnekat grov kvinnofridskränkning, men erkänt vissa gärningar. Inför rättegången har åklagaren en rad bevisning, bland annat tio vittnen, fotografier av skador och flera ljudfiler för att bevisa brott.

Mannen är misstänkt för barnfridsbrott då brotten bevittnades av ett gemensamt barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.