Socialdemokraten Tomas Karlsson är enormt besviken på egna partiet

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Karlsson, i Råneås socialdemokratiska förening, varnar för de politiska konsekvenserna som Socialdemokraterna i Luleå kan få av effektiviseringarna och skolnedläggningarna. Nedläggningarna fanns som ett hot under förra mandatperioden och i valet i höst tappade Socialdemokraterna stort.

– Vi fick ett löfte före valet 2018 att skolorna i Vitå och Klöverträsk ska vara kvar, säger Tomas Karlsson.

Han är mycket besviken på sitt eget parti.

Skolbesparingar i Luleå

– För mig är det en enorm besvikelse att man så totalt kan ändra ett beslut man tog åtta månader innan. Jag kan inte förstå att mina partikamrater kan ändra uppfattning så totalt på så kort tid.

Tror på minskad väljarskara

Om skolorna i Vitå och Klöverträsk stängs kommer det att innebära mycket negativa konsekvenser för Socialdemokraterna, menar Tomas Karlsson i Råneås socialdemokratiska förening.

– Vi tappade elva procent i höstens val. En del tror att det går över men jag tror det kommer att bli en lika stor nedgång i nästa val, säger Tomas Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbesparingar i Luleå

Mer i ämnet