En stor sökinsats pågår efter kvinnan som försvunnit i Piteå. Foto: AdemBerlin/SVT

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna i Piteå: ”Jobbar intensivt”

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter en försvunnen kvinna i 65-årsåldern i Piteå fortsätter med ett stort pådrag under onsdagen. Polisen har nu tagit hjälp av hemvärnet, fjällräddare och Missing people.

– Vi drar på med det vi kan, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan försvann från en bostad i området kring Durrnäs under måndagen.

Polisen har ett trettiotal personer ute och söker i utkanterna av centrala Piteå, de har även tagit hjälp av Missing people, fjällräddare och ett tjugotal från hemvärnet.

”Särskild händelse”

I sökinsatsen ingår hundpatruller, fyrhjulingar, värmekameror och helikopter.

– Vi har inlett en särskild händelse för att kunna samordna och intensifiera sökandet. Vi har mycket personal ute och jobbar intensivt, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan beskrivs vara 167 centimeter lång, något kraftigt byggd, ha mellanblont hår. Hon ska ha varit mörkklädd vid försvinnandet.

Polisen uppmanar att den som har uppgifter om försvinnandet hör av sig till 114 14.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunpolis Bo Hedlund berätta om sökinsatsen efter den kvinna i Piteå som varit försvunnen ett par dygn. Foto: Adam Berlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.