Haparandaklubben Asplöven begärs i konkurs av lagets tidigare tränare Aleksandrs Semjonovs.

Sparkad tränare begär hockeylag i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Haparandaklubben Asplöven begärs i konkurs av lagets tidigare tränare Aleksandrs Semjonovs. Anledningen är obetalda löner.

Tränaren har via sitt fackliga ombud lämnat in en konkursansökan till Haparanda tingsrätt i fredags. Det måste antas att föreningen är på obestånd och att det inte är tillfälligt skriver tränarens fackförbund.

I dokumentet står det att Asplöven inte har betalat ut innestående uppsägningslön för november 2017 på 32.000 kronor. Tränaren vill också ha ersättning för kostnaderna i målet på sammanlagt 17.860 kronor.

”De svarar inte”

– Asplöven vill inte betala ut min lön. De betalade bara halva oktober, inget för november och snart inte för december, säger säger Aleksandrs Semjonovs.

Du var lovad lön till januari?

– Precis. Jag tycker det är bedrövligt. Jag har försökt ringa dem flera gånger men de vill inte prata med mig. De svarar inte på telefonen eller på sms, säger Aleksandrs Semjonovs.

SVT Nyheter Norrbotten har försökt nå Asplövens nuvarande tränare Urban Lahti för en kommentar utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.