SSAB:s Luleådivision ökade vinsten med 2 miljarder kronor. Foto: SVT

Historiskt resultat för SSAB i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Ståltillverkaren SSAB gjorde en rörelsevinst på nästan 4,1 miljarder kronor för andra kvartalet, det högsta kvartalsresultatet hittills i företagets historia. Det kan jämföras med förlusten på 251 miljoner kronor för motsvarande period föregående år.

Stark efterfrågan, höga stålpriser och en stabil produktion ligger bakom jättevinsten, enligt bolagsledningen.

Intäkterna steg rejält, till 23,7 miljarder kronor, upp från 15,2 miljarder kronor samma tid förra året.

SSAB Europe, där produktionen i Luleå ingår, ökade sitt rörelseresultat till 1,5 miljarder kronor. En ökning med drygt 2 miljarder kronor jämfört med förlusten andra kvartalet 2020.

I delårsrapporten nämner SSAB de insatser företaget gjort under kvartalet för att försöka bli först i världen med fossilfritt stål på marknaden. Och enligt SSAB kan omställningen nu tidigareläggas. I delårsrapporten skriver de att ”kundernas stora intresse gör att vi undersöker förutsättningarna för att ställa om till fossilfri produktion i Luleå tidigare än ursprungsplanen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer