Hockeylaget i Gällivare drar allt fler spelare. Tränaren Toni Hietala berättar om det stora intresset från tjejerna. Foto: Thommy Johansson/SVT

Malmbergets AIF fortsätter locka spelare – tränaren: ”Det känns jättefint”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året fanns ett stort intresse bland tjejer i Gällivare att börja spela ishockey när hockeyföreningen började undersöka saken. Enligt tränaren Toni Hietala finns intresset fortfarande kvar på orten – pandemin till trots.

– Det känns jättefint, säger han.

För ett år ville en tjej börja spela ishockey i Gällivare och kontaktade Malmbergets AIF. Föreningen annonserade för att kolla hur stort intresset var bland jämnåriga att börja träna ishockey – och det var över förväntan.

Spelarna blev fler och fler

Till den första träningen dök det upp tjugotvå spelare, till den andra kom det trettiotre spelare och sen var det över fyrtio spelare på isen i Gällivares nya ishall.

När det blev sextio spelare fick föreningen leta fler ledare som kunde ta hand om det stora suget bland tjejerna att spela ishockey i Gällivare.

Men sen kom pandemin och stoppade allt.

Toni Hietala berättar om hur intresset har hållit i sig över pandemin till idag. Starta klippet för att höra mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.