Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Viktor Lundmark blir nu SVT:s reporter i Arvidsjaur. Foto: SVT

SVT öppnar ny redaktion i Arvidsjaur – hör reportern Viktor om uppdraget

Publicerad

SVT öppnar redaktion i Arvidsjaur. Reportern på plats heter Viktor Lundmark och ser fram emot ett spännande arbete.

– Jag kommer att ha otroligt roligt och jag ser fram emot att uppleva spännande grejer och framför allt att få träffa mycket folk, säger Viktor Lundmark som från årsskiftet är SVT Nyheter Norrbottens reporter stationerad i Arvidsjaur.

Mer journalistik

I SVT:s nya sändningstillstånd finns ett krav att journalistiken i svagt bevakade områden bör stärkas. Med utgångspunkt från Arvidsjaur ska Viktor Lundmark varannan vecka bevaka Norrbottens inland med kommunerna Arvidsjaur och Arjeplog, och varannan vecka norra Västerbottens inland med orter som Sorsele och Storuman.

– När man är född i Norrbotten har man de långa avstånden och bilkörning i mordersmjölken. Så jag ser inte det som något större problem, säger Viktor Lundmark. 

Befolkningen en ödesfråga

Något som är ett viktigt och intressant bevakningsområde i de bägge länens inland är demografin, konstaterar Viktor Lundmark. Demografi handlar om befolkningens storlek, sammansättning och fördelning. Med en allt mer åldrande befolkning samtidigt som många arbetsföra lämnar inlandskommunerna blir det en stor fråga att bevaka.

– Demografin är en riktig ödesfråga för inlandet. Det kommer jag att få göra många reportage om. Det finns många frågor som går in i demografin, som sjukvård och äldreomsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer