I tisdags brann bilen och räddningstjänsten ryckte ut för att släcka branden. Foto: Privat

Tände eld på bil som var nedklottrad med hakkors

Uppdaterad
Publicerad

Natten till onsdag har någon eller några okända gärningsmän tänt eld på en bil i Gällivare.

Strax innan klockan 23 på tisdag kväll larmades det om en bilbrand i Gällivare. Polis skickades till platsen och de har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand och tog bilen i beslag för att kunna göra en teknisk undersökning.

Polisen ska förhöra två vittnen som ska ha sett skadegörelsen. I nuläget är ingen person gripen för brottet.

– Någon har tänt eld på fordonet och det ska finnas två vittnen till händelsen. Vi måste prata med målsägande och sen har vi vittnesförhör att hålla. Vi ska vidta utredningsåtgärder i ärendet, mer än så kan jag inte säga just nu, säger Eva Sjöström vid polisen i Gällivare.

Enligt polisen ska samma bil ha blivit utsatt för skadegörelse vid tre olika tillfällen. Det startade den 31 mars då någon hade sprayat hakkors på bilens samtliga rutor och motorhuv, den gången var rubriceringen skadegörelse och hets mot folkgrupp.

Den 8 april hade någon krossat bilens framruta samt passagerarsida och slagit sönder en sidospegel. Under natten mot onsdag har alltså okända gärningsmän eller gärningsman slagit till en tredje gång genom att tända eld på bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.