Olle Kauppi är en av flera som är besviken över att Telia avbryter kontrakt för fiber i Kalix

Telia avbryter kontrakt för fiberanslutning i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan tecknade många Kalixbor kontrakt med Telia om en fiberanslutning för bredband, ett år senare annullerar nu Telia kontraktet.

Olle Kauppi i Kalix har väntat sedan förra sommaren på att få fiber anslutet till sitt hus på Vassenvägen. De var då han skrev på kontraket med Telia som också lät påbörja grävjobben, det var bara sista biten till huset och fiberdragningen som skulle slutföras. Men nu ett år senare kom nya besked.

– Man trodde ju att snart blir det färdigt, men så blev det ju inte, istället kom beskedet som en kalldusch, berättar Olle Kauppi.

Saknar förklaring

I ett brev låter Telia meddela att det inte blir någon utbyggnad i området och att beställningen annuleras, något som drabbar 190 hushåll i Kalix. Istället hänvisas till konkurrenten Ip-only utan vidare förklaringar.

– Från Telias sida tycker jag inte att det skötts bra, det har varit dåligt med information och plötsligt är det stopp, säger Olle Kauppi.

Telias förklaring

Enligt Telia är anledningen att dom inte lyckats få tillräckligt med kunder och att avtalet gav dom möjlighet att dra sig ur om så var fallet.

Nu har dom drabbade hushållen några veckor på sig att ta ställning till om dom istället ska skriva kontrakt med konkurrenten istället:

– Som gammal trogen Telia kund så svider det. Man är ju van att man ska hålla sitt ord så det känns inte bra, avslutar Olle Kauppi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.