Foto: SVT

Tryckpress havererade – läsare drabbade

Uppdaterad
Publicerad

Tidningstryckeriet i Luleå havererade – Tornedalen och Malmfälten blir utan tidningar.

Även Norrbottens Medias tryckpress har stått stilla till följd av strömavbrottet i Luleå igår kväll. Torsdagens tidningar fick nödtryckas i Skellefteå under natten. Ett stillestånd som blir kostsamt för Norrbottens media.

– Det rör sig om ett antal hundra tusen kronor i extra kostnader. Själva reparationen bedöms inte bli så kostsam och förhoppningsvis är felet snart åtgärdat, säger Mats Ehnbom, vd på Norrbottens media.

Elavbrott i Luleå

Att tidningarna fick gå till Västerbotten för tryckning har medfört att Malmfälten och Tornedalen blev utan tidningar på torsdagen. Övriga delar av länet drabbades av stora förseningar.

– Kostnaderna är en sak, men framför allt beklagar vi att våra läsare och annonsörer har drabbats, säger Mats Ehnbom.

Vid klockan 15.30 på torsdagseftermiddagen meddelar Norrbottens Media att tryckpressen är reparerad och om allt går väl ska tidningen komma ut som vanligt på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elavbrott i Luleå

Mer i ämnet