Två personer skadades efter att man tolkat efter en A-traktor. A-traktorförare dömdes i tingrätten till vållande till kroppskada och vårdslöshet i trafiken. Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: SVT/arkiv

Tolkade med snowracer bakom en A-traktor – två personer skadades

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige A-traktorförare lät sina två jämnåriga kompisar tolka bakom fordonet på en snowracer och det hela slutade med en krock och en dom i tingsrätten.

Det var en kväll i januari som händelsen utspelade sig i en kommun i södra Norrbotten. Sällskapet åkte ut till ett industriomårde och förarens två kompisar skulle tolka bakom A-traktorn.

Snowracern sattes fast med ett spännband på fordonet och åkturen kunde börja, men under färden kolliderade de med ett mötande fordon när snowracern i samband med en kurva svängde ut bakom A-traktorn.

Ungdomarna på snowracern skadades båda, varav en fick bland annat revbensfrakturer och söndertrasad mjälte.

Den 16-årige A-traktorföraren döms till vållande av kroppsskada och vårdslöshet i trafik. På grund av förarens låga ålder blir påföljden 40 dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.