LO:s vice ordförande Tobias Baudin med rötterna i Luleå fick paradvåning

LO-pamp från Luleå fick paradvåning

Uppdaterad
Publicerad

LO:s vice ordförande Tobias Baudin, med rötterna i Luleå, dras in i Kommunals skandal.

Fackförbundet  Kommunal  ordnade för några år sedan en paradvåning åt Tobias Baudin i centrala Stockholm.

Det avslöjar Aftonbladet i sin fortsatta granskning av kommunals affärer.

Kommunals skandal

Tobias Baudin fick år 2011 en paradvåning av Kommunal. En fyrarumslägenhet på 116 kvadratmeter på Sveavägen 77 i Vasastan. Han bor i samma fastighet som kommunals stora festvåning Metropol Palais. Huset ägs av fastighetsbolaget Polstjärnan som i sin tur ägs av Kommunal och Byggnads.

”Vill inte att någon blir bostadslös”

Tobias Baudin  värvades först till Stockholm som vice ordförande i Kommunal och sedan 2012 är han vice ordförande för LO i Sverige.

– Kommunal använder sina lägenheter för att rekrytera folk utifrån landet och varken Kommunal eller LO vill att någon ska bli bostadslös för att han eller hon byter arbete, säger Sigrid Böe.

Möte hindrar kontakt

På SVT söker vi Tobias Baudin för en kommentar men hans pressekreterare Sigrid Böe ger oss inte mycket hopp:

– Det är ett väldigt olyckligt sammanträffande att Tobias Baudin just i dag har möte med SAMAK. Han är med som en av ledarna och kan inte komma ifrån för att ta telefon eller göra intervjuer, säger hon.

SAMAK är den nordiska arbetarrörelsens samarbetskommitté och pressekreteraren berättar att han under mötet ska leda arbetsgrupper.

– Hade det inte varit för det så…Jag kan lämna telefonnumret till honom, säga att du har ringt, men jag tror att det är omöjligt för honom att ringa tillbaka i dag.

Vad säger Tobias Baudin själv om att hans våning nu dras in i skandalen kring Kommunal?

– Det vet jag inte. Vi har inte pratat om det, säger Sigrid Böe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunals skandal

Mer i ämnet