Två män häktade för grovt rån i Kalix – misshandlade offret med kätting

Publicerad

Två män har under fredagen omhäktats misstänkta för grovt rån och misshandel av en man i Kalix. Männen ska misshandlat offret med en kätting innan de flydde med tusentals kronor.

Händelsen inträffade den 1 maj.

– De har trängt sig in hos målsägande och bundit fast honom under en längre tid och misshandlat honom med en stålkätting. Det ska ha orsakat offret mycket allvarliga skador, säger åklagare Jonas Fjellström.

”Rör sig om tusentals kronor”

Männen har enligt åklagaren medgett i förhör att de varit på platsen och erkänner att de använt våld men förnekar grovt rån.

I nuläget vill åklagaren inte gå in på hur mycket männen kom över men medger att det rör sig om bland annat kontanter och en mobiltelefon.

– Hur mycket pengar det handlar om är vi inte på det klara med – men det rör sig om tusentals kronor, säger Jonas Fjellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.