Foto: SVT

Unga lär sig graffiti

Publicerad

Under två helger har unga runt om i länet fått lära sig hur man målar graffiti. Det är föreningen Galleri Syster i Luleå som står bakom.

Ett tiotal personer, mellan tretton till 26 år, har under fyra tillfällen fått lära sig mer om graffitikonst – både teoretiskt och praktiskt. De som styrt upp kursen är föreningen Galleri Syster i Luleå. Men även Luleå kommun har bidragit med en tunnelvägg som kursdeltagarna kan använda. Vilket glädjer kursledaren Tobias Barenthin Lindblad.

Sänder bra signaler

– Kommunen visar ju att de bryr sig om våra invånare när de ställer i ordning en tunnel så här. Jag tror att det sänder viktiga signaler – om man nu ska prata om det. Men att det också säger att vi är öppna för att ta in olika typer av uttryck, säger han.


Träningsvärk i armen

– Jag är inte så bra på detaljer då man ibland ska göra jättesmåa linjer inom graffitin. Men annars gick det jättefort och det är jättelätt. Det enda är att man får kramp i händerna och lite träningsvärk, säger Stefanie Burbano, konstnär och kursdeltagare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer