I klippet hör du flera glada röster från studenter och personal när de välkomnades tillbaka till Luleå tekniska universitet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Nu är Luleå tekniska universitet öppet igen – bullmys när studenterna återvände

Uppdaterad
Publicerad

Det är många studenter som har känt sig ensamma under pandemin. Men i dag slog Luleå tekniska universitet upp portarna på riktigt igen och det var glada studenter som SVT träffade.

Under måndagen började den andra läsperioden vid Luleå tekniska universitet (LTU) och lokalerna öppnades helt för studenter och personal igen.

Sedan april förra året har LTU bedrivit distansundervisning och digital tentamen. Men under de senaste månaderna har en successiv återgång skett.

Bjöds på kaffe och bullar

Dagen till ära så bjöds det på kaffe och bullar till studenterna för att fira att det är tillbaka igen.

– Det är lite firande och mystrivsel för att fira att det är första dagen som vi är fullt ut tillbaka och visa lite uppskattning och välkomnande, säger Veronika Sundström, universitetsdirektör vid LTU.

”Känns mycket roligare att se allt folk”

Kårordförande Amanda Jonsson tycker att det är väldigt kul att studenterna äntligen är tillbaka medan studenten Tim Eklund inte har behövt vänta länge på något gott.

– Det känns jätteskönt att vara tillbaka, det är mitt första år här så jag har inte varit jättelänge på distans. Men det känns mycket roligare att se allt folk som rör sig och känner gemenskapen här. Det är jättehärligt, säger han till SVT.

Fortfarande ställs det krav att samtliga studenter och personal ska stanna hemma vid lindriga symptom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.