Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du en kort sammanfattning av fallet. Foto: Filip Hannu/SVT

Uppgifter: Kvinna var stor kokaingrossist i Norrbotten

Publicerad

Tillslaget hos en, för polisen tidigare okänd, kvinna ser ut att bli ett av de viktigaste på lång tid mot kokainet i Norrbotten. Enligt uppgifter till SVT Norrbotten såg narkotikan ut att komma direkt från fabrik – och kvinnan ska ha varit en stor grossist.

Det var i januari som en man greps i Piteå misstänkt för grovt narkotikabrott, och polisens fortsatta utredning ledde till ett tillslag mot en kvinna i Luleå som polisen sedan tidigare inte haft någon kännedom om.

I bostaden hittades en större mängd kokain, enligt uppgifter till SVT Norrbotten.

Men framförallt hittades förpackningsmaterial och i soporna hittades kokain värt tiotusentals kronor.

Narkotikahubb

Narkotikan som hittades i kvinnans bostad misstänks ha kommit direkt från ”fabrik” då det inte ser ut som annan kokain på gatan i Norrbotten.

Kokainets utseendet tillsammans värdet av den ”bortglömda” narkotikan ska enligt uppgifter till SVT göra att polisen misstänker att kvinnan varit en stor grossist av kokain i Norrbotten.

Både kvinnan och mannen är häktade misstänkta för grovt narkotikabrott men åklagaren vill inte kommentera misstankarna mot kvinnan.

– Det är en pågående utredning som jag inte kan kommentera, säger åklagare Jonas Fjellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.