Branden i flerfamiljshuset var kraftig när räddningstjänsten anlände men blev under kontroll. Polisen arbetar med ett ärende i samband med branden. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Utredningen fortsätter – polisen förtegen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortsatt förtegen om vad som inträffat när en polis öppnade eld mot en man i centrala Luleå. Mannen dog senare av sina skador.

Polis och räddningstjänst larmades på lördagskvällen till en fullt utvecklad brand i centrala Luleå. På platsen uppstod en allvarlig situation och en man i 30-årsåldern blev skjuten av en polis.

Mannen avled senare på sjukhus. Han var misstänkt för grov mordbrand samt mordförsök.

Polisen är fortfarande väldigt förtegna kring vad som hänt vid brottsplatsen. Men utredningsarbetet fortsatte under söndagen.

– Vi har under dagen fortsatt med kompletterande tekniska undersökningar och sedan kommer det här arbetet fortsätta vidare under kommande vecka. En del i det här är att utreda polisens agerande i samband med händelsen och därför kan vi inte i nuläget lämna ut mer information, säger polisens kommunikatör Peder Jonsson.

– Det ska hållas ytterligare förhör med både poliser och andra vittnen och därför vill vi inte lämna ut fler detaljer innan förhören är hållna.

Det finns ingen skaderapport på de ytterligare två personerna som fick föras till sjukhus på grund av rökskador.

Polisens agerande i samband med händelsen kommer utredas av åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Polisen som avlossade sitt tjänstevapen har tagits ur aktiv tjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.