Stal smink för 80 000 kronor

Utvisas efter sminkstölder

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man har dömts till fyra månaders fängelse och utvisning efter att ha stulit sminkprodukter till ett värde av nästan 80 000 kronor, skriver Piteå-Tidningen.

Stölderna inträffade i juni när mannen var på stöldturné tillsammans med en 18-årig kvinna och två andra män. Sällskapet stal först smink till ett värde av nästan 23 000 kronor på Coop i Skellefteå. Några timmar senare gick sällskapet in på Coop i Piteå och stal smink till ett värde av cirka 35 000 kronor.

Detta uppger Piteå-tidningen.

Gärningsmännen fastnade dock på övervakningsfilm i båda butikerna och när tre av dem återvände till Coop i Piteå greps de av väktare. 21-åringen hade då smink för ett värde av drygt 21 000 kronor i sin ryggsäck. De andra två släpptes men 21-åringen har nu, trots överklagan,dömts till fängelse och utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.