I klippet ser du när Nils van der Poel, 25, och hans vän Lars Skantz , 54, startade rekordförsöket i Vittangi i Norrbotten. Foto: Jerry Olofsson

Världsmästaren har trampat klart – gav upp rekordförsök efter 67 mil

Uppdaterad
Publicerad

Skridskoåkaren Nils van der Poel avbryter sin cykelutmaning där han skulle cykla från Vittangi till Smygehuk på 82 timmar.

Det meddelar organisationen Victoriadagarna i ett pressmeddelande.

”Nils spände bågen rejält. Att cykla 205 mil på 82 timmar är en väldigt, väldigt tuff utmaning. Trots gedigna förberedelser gick det inte den här gången men som alla vet… bättre lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge.”, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna, i pressmeddelandet.

Gav upp efter 67 mil

van der Poel lyckades inte hålla den fart som krävdes för att klara loppet på under 82 timmar. Efter 24 timmars cykling hade han tagit sig 67 mil till strax utanför Vilhelmina i Västerbotten.

”Vila lite nu Nils, så ses vi på Öland i juli”, säger Stephan Rimér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.