Så vill Region Norrbotten locka varslade Stockholmsläkare

Uppdaterad
Publicerad

Att flera sjukhus i Stockholm varslar flera hundra läkare har väckt Region Norrbottens intresse. Om det blir uppsägningar finns förhoppningen att en del av läkarna väljer att packa väskorna och flytta nittio mil norrut.

– Det är klart att vi är intresserade av att attrahera specialistläkare inom vissa områden, till exempel psykiatri och allmänmedicin. Vi vill ta reda på om de är nyfikna på att komma till Norrbotten och arbeta, säger Karin Larsson. HR-direktör vid Region Norrbotten.

Ser möjligheter

Hon berättar att Region Norrbotten nu arbetar på en plan för hur de på bästa sätt ska rikta kommunikationen till specialistläkare i Stockholm så att de blir intresserade av ett yrkesliv i Norrbotten.

-  Vi ser en möjlighet här. Vi har en ganska strikt hållning till stafettläkare så vi kommer att göra allt vi kan för att de ska komma hit och jobba som anställda, säger Karin Larsson.

I klippet kan du höra Karin Larsson berätta om planen för att nå läkarna i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.